http://www.presagalati.ro/wp-content/uploads/2013/02/explore.png

GALERIE FOTO: „Succesul la feminin” s-a scris în acest weekend, la Galaţi

Peste 50 de doamne ale succesului în business din toate colţurile ţării (Cluj, Timișoara, București, Brașov, Iași, Brăila, Galaţi) s-au reunit vineri și sâmbătă la Galaţi pentru a sărbători 10 de ani de existenţă a Asociaţiei Femeilor Intreprinzătoare din Galaţi și pentru a demonstra încă o dată că succesul poate fi scris și la feminin.

Vezi și GALAŢI, 6 IUNIE: Conferinţa Naţională „Succesul la Feminin”, ediţia a XII-a

Poveștile de succes pe care cu entuziasm și răbdare ni le-au povestit rând pe rând Maria Grapini, Luminiţa Mirescu - Diamond Executive Director – Lider Nr. 1 Oriflame România, Gabriela Chiriac - coach, trainer, antreprenor, Gabriela Ionescu - Director General Spitalul C.F. General Galaţi, Doctor în Ştiinţe Medicale, Gabriella Pascaru Bisi - CEO Tycoon Communication, Președinte & Fondator She Business, Alina Florea - Managing Director at ICEPRONAV ENGINEERING Galaţi, Cintia Colibaba - Doctor Inginer, colaborator Centrul de Cercetări Oenologice, Dana Miricioiu  Doctor, specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă sau Alina Kasprovschi - Director Executiv Fundaţia Comunitară București, au rolul de a mobiliza și de a reuni forţe nebănuite ale femeilor care din motive diferite (situaţii de viaţă pe care cu toţii le întâlnim) învaţă să reușească pe picioarele lor.

Vezi și „Succesul se scrie şi la feminin”. Interviu cu Zenaida Costea, preşedintele Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din România, filiala Galaţi

Momentul special al zilei ne-a fost oferit de Zenaida Costea, președinta AFIR-Galaţi, care la ceas aniversar, a oferit gălăţenilor o frântură de istorie a Doamnelor Galaţiului: „Cu această ocazie, m-am gândit să le ofer tuturor femeilor care fac parte din această organizaţie (și nu numai) cel mai frumos cadou: o carte. Dau nu orice fel de carte, ci un omagiu adus femeilor puternice, femei care au influenţat societatea gălăţeană. Astfel, am adunat în paginile acestei cărţi, bibliografiile Doamnelor Galaţiului, începând cu anul 1823, doamne care au adus renume orașului de la Dunăre, femei cu care ne mândrim”. Și nu lipsesc din carte numele unor doamne precum Fani Tardini (de numele căreia este legat Teatrul Dramatic din Galaţi), Sophia Karp (prima actriţă profesionistă de limba idiș din lume), Vasilica (Lica) Gheorghiu (actriţă), Georgeta Arămescu Anderson (artist plastic) Elena Caragiani-Stoenescu (prima femeie aviator din ţară), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer DIN LUME Elisa Leonida Zzamfirescu, gălăţeanca ce a îngenuncheat prejudecăţile),  Smaranda Brăescu (prima femeie pilot și parașutist cu brevet din România, campioană europeană și mondială la parașutism), Hortensia Papadat-Bengescu (prozatoare, romancieră și nuvelistă), Nina Cassian.

Ziua s-a încheiat cu o petrecere în stil câmpenesc-românesc pe cinste, iar sâmbătă doamnele au profitat de vremea frumoasă și au făcut o croazieră pe Dunăre. Spre seară, a avut loc și o ceremonie de acreditare de noi membri ai Ordinului Cavalerului Vinului European.

Succesul nu este de genul masculin. Asta au arătat-o toate cele prezente la Conferinţa AFIR Galaţi. Prin răbdare, perseverenţă, intuiţie, pregătire profesională și scopuri bine stabilite, business-ul se poate face și în costum de femeie!

Galerie foto: Vasile Lupu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>