http://www.presagalati.ro/wp-content/uploads/2013/02/explore.png

FOTOGALERIE. Conferința extraordinară a PSD Galați a validat scrutinul intern, desemnâdu-l pe Victor Ponta candidat la președinție

Simultan cu congresul extraordinar al PSD de la Alba Iulia, la care a fost supusă validării candidatura la președinția României a președintelui PSD Victor Ponta, în toate capitalele de județ au avut loc conferințe extraordinare ale organizațiilor județene, care au discutat și aprobat procesele verbale referitoare la rezultatele scrutinului intern desfășurat în toate organizațiile locale ale partidului.

Potrivit procedurii pentru organizarea simultană a congresului și conferințelor organizațiilor județene în sistem de videoconferință, rezultatele validate la conferințele județene au fost transmise vicepreședintelui PSD regional, în cazul regiunii sud-est președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, care la rândul său a transmis rezultatele înregistrate pe regiune președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a supus aprobării delegaților la congres rezultatele scrutinului intern.

Conferința extraordinară a PSD Galați a avut loc la sala Teatrului Muzical, reunind 470 de delegați ai organizațiilor locale, parlamentari, primari și consilieri locali sau județeni, șefi de instituții publice. La primul punct al ordinii de zi a fost „aprobarea rezultatelor scrutinului electoral intern desfășurat în cadrul adunărilor generale privind consultarea membrilor de partid cu privire la candidatura președintelui PSD, Victor Ponta, la funcția de președinte al României, conform art 134, litera b, din statutul PSD”. Alte puncte de pe ordinea de zi au fost alegerea delegaților la congresul PSD și analiza activității organizațiilor locale și a stadiului acoperirii sectoarelor electorale cu militanți, în pregătirea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie.

Rezultatele scrutinului intern la Galați: 15.078 de voturi ”pentru”, niciunul ”împotrivă”, nicio abținere

FOTOGALERIE. Conferința extraordinară a PSD Galați a validat scrutinul intern, desemnâdu-l pe Victor Ponta candidat la președinție Președintele PSD Galați, eurodeputatul Dan Nica, a dat citire procesului verbal referitor la rezultatele scrutinului intern din organizațiile locale ale PSD din județul Galați. „Conferința organizației constată, după verificarea proceselor verbale ale Adunărilor generale ale organizațiilor locale, următoarele rezultate ale scrutinului electoral intern: total voturi «pentru» 15.078 de voturi; total voturi  «împotrivă» – zero; total  «abțineri» – zero”, se spune în procesul verbal. Rezultatele scrutinului intern au fost aprobate de participanții la conferința extraordinară a PSD Galați cu 470 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și nicio „abținere”.

În discursurile lor, președintele PSD Galați, eurodeputatul Dan Nica, deputații Laura Marin, Lucreția Roșca și Viorel Ștefan, senatorii Gheoghe Saghian și Daniel Butunoiu, președintele CJ Galați, Nicolae Bacalbașa și mai mulți primari PSD din comunele județului s-au referit la inițiativele și măsurile prin care Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, a eliminat efectele măsurilor antisociale ale guvernului Boc și a determinat îmbunătățirea situației economiei și și-au exprimat încrederea că printr-o mobilizare exemplară a membrilor și simpatizanților PSD vor reuși să obțină victoria la alegerile prezidențiale din 2/16 noiembrie.

La capitolul analizei activității organizațiilor locale, președintele PSD Galați, Dan Nica, a trecut în revistă rezultatele obținute la alegerile europarlamentare de pe data de 25 mai. Pe primul loc s-a situat organizația PSD Fârțănești, comună în care PSD a obținut un procent de 87,89%. Președintele executiv al PSD Galați, Gheorghe Saghian, a prezentat echipa de campanie și s-a referit la modul în care va trebui derulată campania la nivel local.

Echipa de campanie a PSD Galați

Echipa de campanie este coordonată de președintele PSD Galați, Dan Nica și președintele executiv al organizației, Gheorghe Saghian, care este coordonatorul județean de campanie. Laura Marin și Daniela Buruiană se vor ocupa de coordonarea militanților și a reprezentanților la secțiile de votare, iar Marin Gociu este reprezentantul juridic și pentru calendarul juridic. Președintele TSD Galați, Marius Mărgărit, este coordonator județean IT și SMS, iar Claudiu Brânzan este responsabilul pentru relațiile cu mass-media. Responsabil cu materialele electorale este Emil Horga, iar Florin Pâslaru este responsabil cu evenimentele și calendarul electoral. Florin Popa este responsabil cu relațiile politice, iar Iulian Șerban e coordonator județean call-center.

FOTOGALERIE. Conferința extraordinară a PSD Galați a validat scrutinul intern, desemnâdu-l pe Victor Ponta candidat la președinție Mesaje de susținere ale liderilor PC și UNPR

La conferința extraordinară a PSD au participat reprezentanți ai organizațiilor locale ale celorlalte partide care fac parte din USD, respectiv președintele PC Galați, senatorul Eugen Durbacă, deputatul PC Bogdan Ciucă, președintele UNPR Galați, deputatul Eugen Chebac, deputatul UNPR Laurențiu Chirvăsuță și primarul… UNPR Marius Stan. Eugen Durbacă, Eugen Chebac și Marius Stan au rostit discursuri prin care și-au declarat susținerea candidaturii lui Victor Ponta la președinție.

Noi am colaborat bine, Partidul Conservator cu Partidul Social Democrat, filiala Galați, am avut rezultate bune împreună și întotdeauna când am colaborat și am participat la alegeri împreună, am avut rezultate bune și foarte bune. Partidul Conservator, filiala Galați, se va strădui să mobilizeze întregul activ și toți membrii Partidului Conservator pentru alegerea ca președinte al României a domnului Victor Ponta”, a spus liderul PC Galați, Eugen Durbacă.

La rândul său, președintele UNPR Galați, Eugen Chebac, și-a declarat susținerea pentru candidatura lui Victor Ponta și încrederea că echipa comună a PSD, UNPR și PC, va obține victoria la scutinul din noiembrie: „A fost o perioadă în care nu ne-am înțeles. Iată că suntem împreună. Întodeauna trebuie să fim uniți și vă îndemn ca alegerile pentru președinția României să fie un succes pentru alianță. Am dat un examen la europarlamentare, dar acum avem testul de maturitate, maturitatea însemnând Victor Ponta – președinte. Iar noi, membrii UNPR, am dovedit că suntem alături prin cele un milion de semnături strânse pentru desemnarea candidaturii dânsului. În plan local și județean trebuie să facem echipă comună, fie că suntem de la PSD, UNPR sau PC, pentru că numai așa putem să câștigăm”.

FOTOGALERIE. Conferința extraordinară a PSD Galați a validat scrutinul intern, desemnâdu-l pe Victor Ponta candidat la președinție Congresul PSD a validat candidatura lui Victor Ponta la președinție

Congresul extraordinar al PSD a validat, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale. În cadrul acestui scrutin intern, au fost consultaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot. Astfel, din cei 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.

Foto: Vasile Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>